Globe x National Forests Foundation Duurzame skateboards vind je online bij Revert95.com of in de skatewinkel in Haarlem

Skateboarden is helaas nog niet volledig milieuvriendelijk. Er ontstaat uitstoot van CO2 bij het maken van skateboards. Denk aan transport, productie, hout gebruik en nog meer andere zaken. Gelukkig zien we de laatste jaren dat er verandering komt in de productie.

Merken zoals Cariuma en Etnies planten bij elke schoen die ze verkopen een boom. Volcom heeft broeken die vrijwel geen water verbruiken. Dat is alleen maar bij kleding, bij skateboards hebben we het nog niet echt zien gebeuren, behalve bij Globe. Zij werken samen met een stichting om bomen planten, hebben een volledig kantoor verzien van groene energie en maken duurzame skateboards. 

Globe's Duurzame skateboards

Globe maakt veel premium skateboards en gebruikt daarvoor aanzienlijk veel hout. Globe is hier bewust van en werkt samen met de National Forest Foundation. Met hun donaties helpen zij National Forest Foundation met 3x zoveel bomen te planten dan dat Globe gebruikt. Met elk Globe skateboard, cruiser of longboard dat wij verkopen helpen we Globe geld doneren aan de National Forest Foundation.

Naast dat globe teruggeeft aan de natuur, maakt Globe kwalitatieve skateboardscruisers en longboards. Globe heeft als enige een skateboards met een carbon laag binnen het hout, ze gebruiken een eigen fabriek waarmee ze met hout lagen tegenelkaar aan drukken waardoor er minder lijm wordt gebruikt, je deck langer mee gaat en minder restant hout wordt verspilt. 

National Forest Foundation

National Forest Foundation is een Amerikaanse stichting die 50 miljoen bomen wilt planten over alle grote Amerikaanse bossen. Hun campagne is van 2018 tot 2023 en zijn al een end weg om hun doel te halen. Globe is met trots een grote sponsor en met deze actie helpen zij de wereld wat groener te maken.  

Globe's duurzaam hoofdkantoor

Het hoofdkwartier van Globe staat in Melbourne en loopt 80% op zonnenergie.
Het dak in Melbourne staat al sinds 2020 vol met zonnenpanellen. Het nieuwe energie systeem bespaart 366 ton aan koolstof dat in één jaar de lucht in zou worden geblazen. De andere 20% aan energie word groen verrijkt door andere duurzame opties verkregen van de Melbournse gemeente. 

 

Globe Skateboards, Cruisers en Longboards

Globe complete skateboard

Globe Duurzame skateboard completes vind je online bij Revert95.com of in de skatewinkel in Haarlem

Trucks.

Globe gebruikt Tensor aluminium met magnesium trucks. Ze Hebben veel pop en sturen soepel.

Wielen

Globes gebruikt proffesionele skateboard wielen en Abec-7 lagers.

 

Longboards complete

Trucks.

Globe gebruikt soepele trucks en verschillende technieken zodat je lange en snelle afstanden kan afleggen.

Wielen

Globes gebruikt proffesionele zachte skateboard wielen en Abec-7 lagers.

Globe Duurzame longboards completes vind je online bij Revert95.com of in de skatewinkel in Haarlem

Cruiser skateboard complete

Globe Duurzame Cruiser completes vind je online bij Revert95.com of in de skatewinkel in Haarlem

Shape

De vorm van de cruisers van Globe zijn heel uniek en zorgen voor minder wheelbite, een comfortabele breedte en wendbare tail.

Wielen

Globes gebruikt proffesionele zachte skateboard wielen en Abec-7 lagers.

 

 

Globe

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden